De overige vrijwilligers

Het project team mag zich gelukkig prijzen met de inzet van veel vrijwilligers. Zij doen dit ‘pro deo’ voor alle mensen in de Zaanstreek en daar buiten. Als de bezoeker, stemmer, artiest of luisteraar, waar dan ook ter wereld, het naar z’n zin heeft, dan genieten zij ook. Zonder onderstaande vrijwilligers zou er geen Zaanse Top500 zijn.

Thijs Koelemeijer


Ik ben Thijs en woon met mijn gezin in Westzaan, vlakbij dorpshuis de Kwaker. Ik ben muziekliefhebber en doe elke maand mee met de popquiz bij café Groos in Wormer. In Westzaan is het fenomeen Popquiz nog niet zo bekend. Wel wordt en bij de tennis-, korfbal- en voetbalvereniging af en toe een PUB quiz georganiseerd. Popquizen winnen aan populariteit. Het is een reis door de popgeschiedenis, van oude tot moderne muziek, en dus leuk voor jong en oud.

Jaren geleden gaf ik al aan: ”ik wil hier in Westzaan best ook een keer een Popquiz organiseren”. En zo geschiedde het dat het projectteam van de Zaanse Top500 mij benaderde met het verzoek of ik dat tijdens de Zaanse Top500 wilde organiseren. Een nieuwe samenwerking was geboren!  

De basis van een popquiz bestaat uit het raden van de titel en de artiest van verschillende muziekfragmenten die langskomen. De antwoorden worden vervolgens ingevuld op een scoreblad. Er zijn verschillende rondes die altijd een specifiek thema bevatten. De popquiz op vrijdagavond zal zeker een guilty-pleasure ronde bevatten. Nee, niet perse allen van mij, maar wel iets wat iedereen stiekem kan meezingen.

Sylvia Winthorst


Geboren en getogen Zaankanter en een schrijf- en muziekliefhebber. Combineer die drie dingen en je begrijpt waarom ik ben gaan bloggen voor de Zaanse Top500.

Voor mij is dit het eerste jaar dat ik betrokken ben bij de Zaanse Top500. Ik heb in de aanloop naar het evenement mijn eerste blogs geschreven. Zoals Hans Christiaan Anderson lang geleden mooi wist te verwoorden: “waar woorden tekortschieten, spreekt de muziek. Zo is het maar net. Genoeg geschreven……….. Laten we tijdens het weekend heerlijk gaan genieten van de muziek!

Ik ben 48 jaar en woon met mijn partner Edwin en onze jongens Yves en Tom in Assendelft. Mijn dagen zijn altijd goed gevuld. Naast mijn werk als HR-adviseur voor een zorgorganisatie doe ik vrijwilligerswerk voor korfbalvereniging Roda en de Stichting Alpe ‘d huzes. Ook zit ik veel op de fiets en in de sportschool.

Luister live

On air: Zaanse Top 500 Non-stop

Open de player in een nieuw venster

Zaanse Top 500 2023

Bekijk de lijst →

De Zaanse Top 500 wordt u aangeboden door:

Copyright © 2024 Zaanse Top 500