De overige vrijwilligers

Het project team mag zich gelukkig prijzen met de inzet van veel vrijwilligers. Zij doen dit ‘pro deo’ voor alle mensen in de Zaanstreek en daar buiten. Als de bezoeker, stemmer, artiest of luisteraar, waar dan ook ter wereld, het naar z’n zin heeft, dan genieten zij ook. Zonder onderstaande vrijwilligers zou er geen Zaanse Top500 zijn:
* Fotografie: Fred Eerenberg
* Blogs: Sylvia Winthorst
* Popquiz: Thijs Koelemeijer
* DJs: Arnold Engelander, Ed Bakker, Jeremy de Kamper, Jerry Jahn, Luciano Arina, Pascal Zandbergen, Remko Gerssen, Richard Schmitt, Dennis Lute en Robert Veerman
* Gastheer/vrouw: Theo Schoegje en team de Kwaker
* Interviews: Kees Klinkenberg
* Video regie: Hans Fiere, Christiaan Vonkeman, Deniz Isler, Frank van Hove en Gerwin de Keijzer.

Fred Eerenberg
Al heel wat jaren ben ik kind aan huis op de zeer authentieke Pelmolen Het Prinsenhof. Een tijdmachine, zeer uitzonderlijk in de wereld. De molen staat nog solitair midden in het natuurgebied Het Westzijderveld. Inmiddels ben ik een gepensioneerd docent aardrijkskunde, geschiedenis en ICT-er, voor het laatst werkzaam op het Bonhoeffer College in Castricum. Een fijne middelbare school.

Ik houd van reizen zoals het bezoeken van de Verenigde Staten en Australië, waar familie woont. In 1971-1972 was ik bijv. voor een jaar naar de Verenigde Staten gestuurd via een uitwisselingsprogramma van de American Field Service (AFS). Een geweldige buitenlandse ervaring. Ik raad het iedereen aan, zeker als je jong bent . Ga de wereld in, ontdek!

Ik doe graag vrijwilligerswerk, in het bijzonder natuur-onderhoud in het Westzijderveld voor o.a. Staatsbosbeheer en Ongeschonden Behoud Westzijderveld. Verder schrijf ik met veel plezier in het maandblad de Wessaner in de rubriek “Natuur in en om Westzaan”. Al vanaf 1984 ben ik betrokken bij de uitgaven van dit blad. Elke Westzaner ontvangt dit blad gratis in de bus.

Zonder muziek is het leven saai en zeer beperkt. Ik houd van oude muziek, zoals ten gehore gebracht in De Zuidervermaning, als ook de “gouwe ouwe” van de jaren 60. Ik ben een Beatles fan.

Thijs Koelemeijer
Ik ben Thijs en woon met mijn gezin in Westzaan, vlakbij dorpshuis de Kwaker. Ik ben muziekliefhebber en doe elke maand mee met de popquiz bij café Groos in Wormer. In Westzaan is het fenomeen Popquiz nog niet zo bekend. Wel wordt en bij de tennis-, korfbal- en voetbalvereniging af en toe een PUB quiz georganiseerd. Popquizen winnen aan populariteit. Het is een reis door de popgeschiedenis, van oude tot moderne muziek, en dus leuk voor jong en oud.

Jaren geleden gaf ik al aan: ”ik wil hier in Westzaan best ook een keer een Popquiz organiseren”. En zo geschiedde het dat het projectteam van de Zaanse Top500 mij benaderde met het verzoek of ik dat tijdens de Zaanse Top500 wilde organiseren. Een nieuwe samenwerking was geboren!  

De basis van een popquiz bestaat uit het raden van de titel en de artiest van verschillende muziekfragmenten die langskomen. De antwoorden worden vervolgens ingevuld op een scoreblad. Er zijn verschillende rondes die altijd een specifiek thema bevatten. De popquiz op vrijdagavond 17 maart in De Kwaker zal zeker een guilty-pleasure ronde bevatten. Nee, niet perse allen van mij, maar wel iets wat iedereen stiekem kan meezingen.

Sylvia Winthorst
Geboren en getogen Zaankanter en een schrijf- en muziekliefhebber. Combineer die drie dingen en je begrijpt waarom ik ben gaan bloggen voor de Zaanse Top500.

Ik ben 48 jaar en woon met mijn partner Edwin en onze jongens Yves en Tom in Assendelft. Mijn dagen zijn altijd goed gevuld. Naast mijn werk als HR-adviseur voor een zorgorganisatie doe ik vrijwilligerswerk voor korfbalvereniging Roda en de Stichting Alpe ‘d huzes. Ook zit ik veel op de fiets en in de sportschool. Het doel is om echte fietsbenen te ontwikkelen omdat ik op 1 juni a.s. de Alpe ’d huez ga beklimmen. Een uitdaging die ik al lange tijd wilde aangaan.  De voorbereidingen geven mij veel energie en nog mooier is dat ik al een behoorlijk sponsorbedrag heb opgehaald voor het goede doel.  

Voor mij is dit het eerste jaar dat ik betrokken ben bij de Zaanse Top500. Ik heb in de aanloop naar het evenement mijn eerste blogs geschreven en ga dat ook doen tijdens het weekend van 17,18 en 19 maart. Zoals Hans Christiaan Anderson lang geleden mooi wist te verwoorden: “waar woorden tekortschieten, spreekt de muziek. Zo is het maar net. Genoeg geschreven……….. Laten we tijdens het weekend van 17,18 en 19 maart heerlijk gaan genieten van de muziek!

Luister live

On air: Zaanse Top 500 Non-stop

Open de player in een nieuw venster

Zaanse Top 500 2023

Bekijk de lijst →

De Zaanse Top 500 wordt u aangeboden door:

Copyright © 2023 Zaanse Top 500