Geen Margriet meer op de berg …….

Sylvia Winthorst 20/03/2023

Het Zaanse Top500 weekend werd afgesloten met een eerbetoon aan Margriet Eshuijs. Zij overleed het afgelopen jaar na een leven vol muziek en een periode van ernstige ziekte. Het Margriet Eshuijs popkoor trad op in de Kwaker en de lijst stond vol met haar beste nummers. Uiteraard kennen we allemaal House For Sale. Een prachtig nummer die terecht hoog in de Zaanse Top500 is geëindigd. Toch is er een ander nummer van Margriet die voor mij op nummer 1 staat en dat is Dichter Bij De Hemel Kom Ik Niet

Margriet Eshuijs en Maarten Peters hebben zich jarenlang ingezet voor het Alpe d’ Huzes evenement. Ieder jaar beklimmen duizenden mensen de berg Alpe d’Huez om onmacht om te zetten in kracht en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Jaarlijks zongen Margriet Eshuijs en Maarten Peters de fietsers naar boven. Hun lijflied Dichter Bij De Hemel Kom Ik Niet klonk in iedere bocht. Maarten Peters schreef dit nummer speciaal voor dit evenement.

Dit jaar wordt er niet meer gezongen door Margriet maar nemen de 5000 fietsers haar in gedachte mee naar boven. 21 bochten lang waarbij er vast veel kaarsen branden voor de vrouw die al die jaren zoveel mensen heeft gemotiveerd in hun weg naar boven. Vanuit haar plekje in de muzikale hemel, kijkt zij vast met trots naar wat ze ons heeft nagelaten en meegegeven.

Voor mij wordt het dit jaar de eerste keer dat ik de Alpe ‘d Huez ga beklimmen. Dat wordt vast een enorme beproeving. Toch lijkt het mij vooral ook een fantastisch mooie ervaring. Op de berg wordt gemis en onmacht omgezet in kracht en duwt de levenslust en liefde je naar boven. Margriet Eshuijs was dat stukje levenslust en liefde. Ik zet haar dus op mijn oortjes als ik naar boven fiets en dat zullen veel andere fietsers vast ook doen. Zo zingt ze ons ook dit jaar toch naar boven en geeft ze ons de motivatie om door de verzuring heen te trappen. Eenmaal boven, gooien we onze armen omhoog en slaan we onze armen om de sterren. Daar boven op de berg zijn we dichterbij de hemel en dichterbij alle lieve mensen die ons zijn ontvallen doordat de kanker hun de baas werd.

De afgelopen dagen kwam de muziek van Margriet Eshuijs regelmatig voorbij in de Zaanse Top500. Terecht, want ze heeft zoveel mooie liedjes uitgebracht en zoveel betekent voor de Zaanse muziekcultuur. En zo leeft zij voort via haar muziek 🎵 en stond deze Zaanse parel terecht op nummer 1 van de top 500.

Luister live

On air: Zaanse Top 500 Non-stop

Kijk en luister live

Zaanse Top 500 2024

Bekijk de lijst →

De Zaanse Top 500 wordt u aangeboden door:

Copyright © 2024 Zaanse Top 500